top of page

The origin story

Untitled_Artwork.png

Eigenlijk is het concept van Like Lightning ontstaan als krabbels in de kantlijn van m'n college-blokken

Hoi! Mijn naam is Milou van der Linden, illustrator en de eigenaar van Like Lightning.

 

Eigenlijk zit er een goede 28 jaar ervaring achter dit bedrijf. Mijn passie voor tekenen begon namelijk al zo gauw ik een potlood in m'n knuisje kon houden. Ik realiseerde me al heel vroeg dat tekenen een manier was om begrepen te worden, om m'n binnenwereld te delen met andere mensen. En die binnenwereld zat vanaf moment één al vol met nieuwsgierigheid naar hoe de wereld werkt, hoe mensen werken, hoe dingen in elkaar steken. 

Door die nieuwsgierigheid ging ik niet naar de kunstacademie maar ging ik Bedrijfskunde studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik was vooral bezig met mensen, met bedrijfscultuur en met organisatietheorie, niet zozeer met creativiteit. Dat voelde namelijk veel te kwetsbaar.

Toch kwam het voortdurend weer omhoog, het groeide. Zelfs studeren zelf deed ik vooral door kleine tekeningetjes en stripjes te maken van de stof. Eigenlijk is het concept van Like Lightning daar al ontstaan, als kleine gekrabbelde tekeningetjes in de kantlijn van m'n collegeblokken.

Uiteindelijk studeerde ik in 2020 af aan de RU met

1) een master Innovation & Entrepreneurship

2) een scriptie over creatief ondernemerschap

3) een consultancybedrijfje voor creatieve ondernemers

4) de frustratie dat ik niet een van die creatieve ondernemers was.

Dus toen die zomer de kans voorbij kwam om een IT-boek te illustreren heb ik me eindelijk over m'n tekenverlegenheid heengezet. Want wat ik alleen voor mezelf deed, namelijk begrip kweken, kan ik ook voor andere mensen doen, en samen sta je veel sterker. Vanuit dat idee is Like Lightning geboren; dat illustraties een enorm krachtig middel zijn om mensen aan elkaar te binden, en zo meer impact te kunnen maken.

Inmiddels hebben die illustraties inderdaad impact mogen hebben. Het eerste IT-boek (successful process mining) is ontvangen met lof voor de begrijpelijkheid, een geslaagde pilot in de GGZ heeft dankzij mijn illustraties het draagvlak gekregen om verder uitgerold te worden en het tweede boek, over ondernemerschap en emotie (The Smart Way), is gelanceerd. Ik heb ervaring mogen opdoen in de consultancy, de overheid, de zorg en de juridische sector. Bovenal ben ik thuis in innovatie, creatief ondernemerschap en (persoonlijk) leiderschap. 

In m'n vrije tijd beoefen ik vechtsport (mijn grote liefdes: boksen en jiujitsu), leer ik Japans of probeer ik m'n recepten voor stoof of tonkotsu ramen te verbeteren. Of, nou ja, ik teken gewoon. Want dat is en blijft natuurlijk m'n grote passie.

 

Meer weten of een keertje kennis maken? Stuur me een berichtje! milou@likelightning.nl of +31 6 28 447907

bottom of page